Butiken

Guide för rengöring och infärgning av sliten cabriolet

Vi kommer här att visa hur man enkelt gör rent och återfärgar en sliten och solblekt sufflett på en cabriolet. I guiden nedan använder vi oss av de produkter som ingår i vårt Kit för Rengöring och Återfärgning av Cabriolet. Vänligen notera att textilfärgens beskaffenhet är sådan att det endast går att byta färg till mörkare nyans än originalfärgen.

bild på delvis infärgad sufflett på en cabriolet som visar resultatet efter infärgning med textilfärg Fabricoat från Furniture Clinic

Steg 1:

Skrapa bort smuts och mögel så gott det går från veck och sömmar.

Rengör taket noggrant med det medföljande textilrengöringsmedlet, Carpet & Upholstery Cleaner, skura med den medföljande rengöringsborsten.

Efter att ytan skurats, låt medlet ligga kvar på i 10–15 minuter. Detta gör att rengöringsmedlet löser upp och separerar smutsen från textilfibrerna. Ta sedan en ren trasa och torka av ytan, tryck ordentligt samtidigt som du torkar. Smutsen kommer då att absorberas av trasan.

Steg 2:

Efter att du har rengjort taket, rengör det igen med mögelborttagaren, Mould Remover.

Spraya först på de veck och sömmar där ni tidigare skrapat bort smuts, det är ofta där det bildas mögel. Spraya därefter hela ytan med Mould Remover och låt verka i 10–15 minuter. Torka därefter av medlet med en ren trasa, var extra noggrann i veck och vid sömmar.

Steg 3:

Blöt taket lätt med rent vatten så att det blir fuktigt, det kan du göra genom att spraya vattnet på med triggersprayflaska, eller använd en vattenslang som har en sprayfunktion. En fuktig yta gör att textilfärgen FabriCoat tränger bättre in i kanvasen.

För att applicera textilfärgen FabricCoat, skaka flaskan ordentligt och häll därefter färgen i en skål så blir den mer hanterbar att arbeta med. Doppa den medföljande målarpenseln i färgen och pensla på tyget. När du gör detta kommer tyget att absorbera produkten och förstärka den underliggande färgen. Det är bäst att börja vid kanterna och sedan arbeta inåt.

Låt taket torka i en timme. Om det behövs, applicera ett andra lager på samma sätt som det första.

När du är nöjd med färgen, låt den torka över natten.

Steg 4:

När färgen är torr på ytan är det dags för det sista steget av infärgningen; impregneringen med Fabric Protector. Impregneringen lägger sig som en osynlig barriär på kanvasen och skyddar mot blekning, gör ytan vattenavstötande, samt gör att smuts, fläckar, fågelbajs, mm får svårare att få fäste och går lätt att tvätta av.

Borsta först av taket med rengöringsborsten för att ta bort eventuellt damm eller överflödig FabriCoat som inte har sjunkit in helt.

Spraya därefter Fabric Protector direkt på takets yta, tillräckligt mycket så att ytan ser blöt ut. Fortsätt tills helat takets yta är täckt.

Låt det torka och ditt tak är redo att användas.