Butiken

Bildarkiv för restaureringar av läder

Här finner du före-efter bilder på ett urval av arbeten som vi på Läderspecialisten utfört för kunds räkning, samt arbeten som kunder gjort med produkter från Läderspecialisten. Alla produkter som använts finns att köpa i vår webshop.

 
Byte av färg på bilinredning till BMW, från lila till svart. Till detta har använts ett stort kit för infärgning av bilinredning, färgnyans BMW Dakota Black och finishglans Satin.

 

 
Omfärgad Dux Jetson-fåtölj, från grönt till svart. Här har använts ett stort kit för infärgning av läder, nyans Black HC och finishglans Satin

 

 
Reparation och infärgning av ljusbeige förarstol i en Volvo. Efter rengöring och prep användes Furniture Clinic Läderfärg till Volvo, nyans Soft Beige, förseglat med Ytfinish Satin.

 

 
Omfärgning av ett par danskdesignade 60-talsfåtöljer, från slitet ljusbrunt till mörkbrunt ("före-bild" saknas tyvärr).

 

 
Reparation och infärgning av sliten förarstol på Ferrari. Efter regöring är repor fyllda med Heavy Filler läderspackel. Försiktig maskering av de röda sömmarna, sedan infärgning med Colourant Black HC, förseglad med halvmatt ytfinish .

 

 
Stol omfärgad från slitet och missfärgat naturfärgat skinn till sobert grått. Kunden har använt Leather Colourant läderfärg Smoke Grey(rökgrå) och matt Leather Finish.

 

 
Sliten förarstol till BMW, trasigt läder på insteget (vänstra bildens högra kant) är utbytt av sadelmakare. Resten av bilstolens läder omfärgat med Furniture Clinic Leather Colourant, förseglat med Leather Finish Satin.

 

 
Infärgad sliten förarstol på en Volvo. Efter rengöring och "prep" är lädret förstärkt med Leather Binder, omfärgat med Colourant Läderfärg, nyans Volvo Charcoal, förseglad med ytfinish Satin.

 

 
Reparation av repa och därefter infärgning av läderratt på en Audi. Till detta användes ett rattinfärgningskit, kompletterat  med Heavy Filler Läderspackel. Färgen är förseglad med en TopCoat som innehåller härdare Safe Link för hållbarhet i all evighet;-) (Top Coat och Härdare ingår i rattinfärgningskitet).

 

 
Infärgning av solblekt och sliten grön skinnsoffa. Återställd till original mörkgrön. Läderfärg Furniture Clinic Leather Colourantfärgmatchad enligt kunds önskemål, och Ytfinish Halvblank.

 


En exklusiv handväska som var mycket sliten och blekt färgades om enligt önskemål i en mörkare nyans. Läderfärg: Leather Colourant Maroon, ytfinish Satin.

 

 
Rengöring och infärgning av smutsig och sliten Dux Mirja. Färg: Furniture Clinic Leather Colourant Ljusbrun Tan, förseglad med Leather Finish Satin/Matt.

 


Fåtölj Bruno Mathsson Pernilla, omfärgad från slitet olivgrön till svart. Lädret rengjort med läderrengöring i skumform, och därefter förstärkt med Leather Binder, och sprickor ifyllda med läderspackel Heavy Filler. Därefter är lädret färgat med Colourant Läderfärg Black HC, och till sist förseglad med några lager av Läderfinish Satin.

 

 
Handväska som rengjorts med Läderrengöring i Skumform, och därefter behandlats med pigmenterat läderbalsam, Leather Re-Colouring Balm Medium Brown. Tänk på att lädret måste vara av "sugande" typ, dvs inte ha någon skyddande finish, för att det pigmenterade balsamet ska fungera som det ska.