Varukorg / 0.00kr
Välj en sida

Mocka är lite annorlunda att göra rent än vanligt läder. Det viktigaste redskapet är en bra mockaborste, som kompletteras med ett rengöringsmedel. Ett rengöringsmedel i skumform, kan med fördel användas. Skummet gör att man hinner göra rent ytan på mockan innan medlet tränger in lädret. Men det går även bra att använda rengöringsmedel i sprayform.

Så här gör man:

1. Använd mockaborsten till att borsta mockans yta. Borsta jämnt i en riktning. Detta reser mockans fibrer och avlägsnar all lös damm och smuts som samlas mellan.

                                         

2. Spraya rengöringsmedlet på en svamp eller trasa och gnugga därefter in medlet på ytan. Lägg störst vikt på fläckar, så att dessa avlägsnas. Om du använder rengöringsmedel i skumform, torka av överflödigt skum innan det tränger ner i lädret. Låt därefter torka ordentligt i rumstemperatur.

3. När lädret är torrt, upprepa steg 1; borsta återigen med mockaborsten åt ett håll för att resa mockats fibrer och göra ytan jämn och fin.

4. När detta är gjort kan man med fördel skydda mockans yta mot framtida nedsmutsning och nedfläckning genom att applicera skyddsimpregnering för mocka & nubuck.