Varukorg / 0.00kr
Välj en sida

Här följer en steg-för-steg-guide för hur man enkelt återfärgar slitet och blekt läder på läder med hjälp av ett pigmenterat läderbalsam, Saddle Clinic Leather Re-Colouring Balm.

Saddle Clinic Leather Re-Colouring Balm är mycket lätt att använda och kan ge en otrolig effekt när det används för att behandla alla läderdetaljer inom ridsporten. Följ instruktionerna nedan:

Viktigt! Innan ni använder det pigmenterade balsamet är det viktigt att ni är säkra på att lädret som ska behandlas är sugande och därigenom kan absorbera balsamet. För att enkelt undersöka detta så kan man placera en droppe vatten på lädret och vänta 10-15 sekunder. Om vattendroppen tränger in i lädret är det sugande och det går bra att använda balsamet. Om vattendroppen stannar kvar på ytan har lädret förmodligen en täckande ytfinish och det pigmenterade läderbalsamet kommer inte att fungera.

Steg 1: Det är viktigt att man rengör sadel, träns, eller andra läderprodukter ordentligt innan man lägger på det pigmenterade balsamet. Vi rekommenderar att man använder Saddle Soap Cleaner. Det rengör på djupet och öppnar också upp lädrets porer så att det pigmenterade balsamet kan tränga in på djupet i lädret och effektivt täcka lädrets fibrer.

Steg 2: Gnid in balsamet i lädret med cirkelrunda rörelser för att säkerställa att balsamet tränger in. Detta är tillräckligt för att återfärga lädret. Ta därefter en torr trasa och polera lädrets yta. Säkerställ att det inte finns någon överflödig balsam ovanpå lädret. Om djupare färg önskas så upprepa detta steg till önskad färgnyans är uppnådd.

Steg 3: Efter att man polerat ytan så sitter färgen ordentligt utan att släppa eller färga av sig. För att skydda ytterligare och öka livslängden på infärgning och läder, rekommenderar vi att man påför Saddle Soap Conditioner efter behandlingen.